Meme Kanseri Semineri

“Hastalığın bir an önce tespiti için doktor gidin”

Meme kanseri haftası kapsamında Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi ve hastane yönetimi tarafında seminer düzenlendi.

Seminere Gölcük Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Ahmet Sarışık, Başhekim Yardımcısı Dr. Hakan Hacımehmetoğlu, Müdür Filiz Yıldırım ve hastane doktorları ile sağlık personelleri katıldı.

Seminerde Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Sarışık “bu gün Meme Kanseri Haftası nedeni ile burada seminer düzenledik. Hastalığın bir an önce tespiti için doktor muayenesi yapılmalı ve bu hastalıklara erken teşhis konulmalıdır. Bu hastalık hepimizi ilgilendiren bir hastalıktır. Bu seminere duyarlılık göstererek katıldığını için teşekkür ederim. Uzman hekimimiz bu konu ile geniş kapsamlı bilgilerini burada birlikte dinleyeceğiz” dedi.

DR. FÜSUN VURAL VE DR. HÜLYA BOZTEPE KORUNMA YÖNTEMLERİNİ ANLATTI

Ardından Dr. Füsun Vural ve Dr. Hülya Boztepe meme kanseri hakkında şu açıklamalarda bulundu. Dr. Vural ve Dr. Boztepe “meme kanseri genelikle bayanlarda bulunuyor bunun önlenmesi için erken teşhis en önemli faktördür. Bu hastalık yanlı kadınlarda değil aynı zamanda yüzde bir erkeklerde de oluşuyor. Bu hastalığın önlemesi için bayanlarımız 20 yaşından itibaren her ay kendi meme muayenesini yaptırıp ve doktor gelmelidirler. Bu hastalığın önlenmesi için erken teşhis çok önemlidir. Belirdi ve bulgularda şu şekilde beli oluyor. Memede ağrı veya dolgunluk hissi, ağrılarla beraber memede kızarıklık, ısı artışı veya meme başı akıntısı memede göğüs duvarına yapışık değilmiş hissi veren hareketler, meme göğüs duvarına yapışıkmış veren hareketsiz sert kitlelerle karşılaştığımızda hemen bir hekime görünerek ve bu hastalığa teşhisin konulmasının ardında önlem alınır” Şeklinde bilgilendirme yaptı.

RİSK 20 YAŞINDAN SONRA

Hemşire Semra Arı seminerin devamında daha geniş açıklamalar yaparken meme kanseri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu hemşire Arı; “doktorumuz bu hastalıkla ilgili çok iyi bir şekilde açıklamalar yaptı. Bu hastalık bayanlarımızda 20 yaşından sonra sık, sık ortaya çıkar. Bu hatalığın belirtilerinden öce bayanlarımızın adetin 8 ve 10. gününde incelemesi menopozda her ay aynı günde emzirmeden emzirme sonra doğum kontrol hapı kullanıyorsa kullanmadan önce kendi elleri ile kontrol etmeli. Burada herhangi bir kitlenin oluşumu ardından hekimine başvuruda bulunarak gerekli önlemlerinin alınması çok önemlidir” dedi.