Hastanemizde Annelere Seminer Verildi

Gölcük Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Ahmet Sariisik baskanliginda Yenidogan Bakimi ve anne sütü emzirme teknikleri kursu basladi.

Gölcük Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Ahmet SARIISIK baskanliginda Yenidogan Bakimi ve anne sütü emzirme teknikleri kursu basladi. Kursda anne sütü ve emzirme teknikleri, yenidogan dönemi, yenidogan bakimi, asilar, annelerin sik sordugu sorularla anneler bilgilendirildi. Gölcük Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Ahmet Sariisik “Ülkemizde anne dostu hastanelerin gündeme gelmesiyle emzirme oranlari artmistir. Bizim hastanemizde dogum yapan annelerin emzirme oranlari %98 dir. Bu kadar yüksek oranlara ragmen altinci ayda sadece anne sütü alan bebek sayisi %50 lere kadar düsmektedir. Bu sebeple ailelerin evde ilk alti ay sadece anne sütü vermesi konusunda bilinçlendirmek amaciyla hastanemizde her ay düzenlenecek olan yeni dogan bebek bakimi anne sütü ve emzirme teknikleri kursumuz baslamistir. Kursumuzda anne sütünün faydalari, emzirme teknikleri, anne sütünü artiran faktörler yenidogan bebek bakimi, göbek bakimi, bebek banyosu, masaj, gaz çikarma, alt baslama asilari uyku ve sik sorulan sorularla ilgili bilgiler içermektedir. Halkimizin kurslarimiza katilimini ve desteklerini bekliyoruz”dedi.