7.Dönem Mezunları Verildi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde 7. Dönem Gebe Bilgilendirme Sınıfı mezunlarını verdi. Eğitim hemşiresi Nagihan Can, servis sorumlu hemşiresi Semra Katkay, Ebe Melike Sevimli ve Ebe Ayşegül Kumaş nezaretinde eğitimlerini gerçekleştiren gebeler çok heyecanlıydı.

Mezuniyet programında konuşan Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sertan Acar; Gebe Bilgilendirme Sınıflarında anne adayları duygusal ve bedensel yönden bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanıyorlar. Eğitimlerde plates-nefes egzersizleri, masaj teknikleri, anne sütünün önemi, emzirme ve bebek bakımı gibi konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Anlaşılacağı gibi bu eğitimler, gebeyi doğuma hazırladığı gibi doğum korkusunu azaltıp normal doğumun tercih edilmesini de arttırıyor” dedi.

Bu programın amacı; Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı ile tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır. Hastanemiz kadın doğum servisinde beş hafta süreyle haftada ikişer saat olmak üzere eğitim verilmekledir.