Gölcük Devlet Hastanesi'nden 14 Kasım Dünya Diyabet Etkinliği

1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu hale gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Bakanlığımızca “Türkiye Diyabet Programı” yürütülmektedir. Bu kapsamda diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Kasım “Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi B Blok Poliklinik katında halkımızın yoğun ilgi ile ziyaret ettiği stantta,  vatandaşlar bilgilendirildi.

Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman tarafından kurulan standı ziyaret eden vatandaşlara, “Doğru egzersiz, Diyet ve eğitim konularında bilgiler verilip, broşür dağıtıldı ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi. Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan yaptığı açıklamada; bilinçli bir şekilde kan şekeri takip ve tedavisi yapılan bir diyabetli hastanın normal bir hayat süreceğini belirtti. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek üzere biz sağlık çalışanlarına büyük görev düştüğünü ifade etti.