Önce Sağlıklı Vücut Sonra Erken Tanı

Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağına bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse tamamına yakın, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve tarama ayıdır.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi B Blok Kadın Doğum Polikliniklerinin bulunduğu koridorda açtığı stantla bu farkındalığa katkıda bulundu. Ziyaretçilere broşürler dağıtıldı. Ayrıca ziyarete gelen bayanlara eğitim odasında birebir uygulamalı meme muayenesi eğitimi verildi. “Pembe Gün” ilan edilen gün ile ilgili Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan;  halkın yoğun katılımda bulunması doğru bir yaklaşımda olduğumuzun kanıtıdır, meme kanseri erken evrede yakalanırsa tedavisi yüzde yüz sağlanabilir, dedi.

Ay boyunca sürecek çalışmaların ana teması “önce sağlıklı vücut sonra erken tanı” oldu. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bütün bayanlara sağlıklı ve uzun bir hayat diliyor.