Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Diyabet Okulu İlk Eğitimini Gerçekleştirdi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinden bir hizmet daha gerçekleşti. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin vatandaşlara ücretsiz olarak eğitim verdiği Diyabet Okulunda eğitim alan kursiyerler, Diyabet hastalığı ile ilgili eğitimcilerden önemli bilgiler öğreniyorlar.

Diyabet Okulunda yer alan hastalar, hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz gibi konularda eğitim alıyor. Okuldan mezun olan hastalara bilinçli bir diyabet hastası olarak “Diyabet Okulu Diploması” veriliyor.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan;  diyabet gibi kronik hastalıkların başarılı bir şekilde tedavi edilmesi, diyabetli bireyin sağlık ekibi ile işbirliği içerisinde tedavi sürecine aktif katılımı ile sağlanabileceğini belirterek, “Diyabetli birey kendi başına bilinçli bakım kararları verebilmek ve bunları sürdürebilmek, hastalığını etkin biçimde kontrol altına alabilmek için gereksinim duyduğu davranışla ilgili, duygusal, somut kaynakları sağlamalıdır. Bunu ancak sağlık çalışanlarından alacağı kendi kendine bakım desteği ile diğer bir ifade ile diyabet eğitimi ile sağlayabilir, dedi.

Katılan kursiyerler kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan Eğitimcilere ve Hastane Yönetimine teşekkür ettiler.