Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi Gerçekleşti

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE ANNE DOSTU HASTANE DEĞERLENDİRMESİ GERÇEKLEŞTİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde "Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi” gerçekleşti. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında; Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Anne Dostu Hastane olma yolunda bütün hazırlıklarını tamamladı.

Anne Dostu Hastane adayı olarak, anne adaylarına ev ortamı rahatlığında yüksek konfor ve mahremiyetleri göz önünde bulundurularak doğum hizmeti verilmesi amaçlanmaktadır. Bu konuda kurum olarak gerekli eğitim, fiziksel donanım ve tıbbi ekipman sağlanmış olup Anne Dostu Hastane olma kriterleri yerine getirilmiştir.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; "Anne Dostu Hastane olma yolunda büyük mesafe kat ettik. Hastanemizde uzun zamandır tek kişilik odalarda doğum yapılmaktaydı. bunu bir adım daha ileriye taşımak için ekip olarak çalışarak odalarımızı konforlu hale getirdik. Anne adaylarımız hastanemizde tek kişilik, ev ortamlarını aratmayacak şekilde dizayn edilen odalarında, istedikleri kişiyi yanında bulundurarak doğumlarını yapıyorlar. Anne adaylarımızın memnuniyetleri bizleri de mutlu ediyor. Umarım yapılan değerlendirme neticesinde hastanemize "Anne Dostu" unvanını alarak bu güzel çalışmalarımızı belgelendirmiş olacağız" dedi.

Op. Dr. Necla Öztürk, Büşra Tapan Soğanda, Funda Yaşar, Veziha Buluş Çıkay, Murat Kaya ve Fatma Erdemir’den oluşan değerlendirme ekibi;  Amaçlarının başvuran bütün anne adaylarına en iyi sağlık hizmeti vererek, konforlu ve kaliteli bir ortamda  bebek sahibi olmalarının sağlaması olduğunu belirterek bu yolda yapılan tüm çalışmaları takdir ile karşıladıklarını ifade ettiler.

Yapılacak olan hesaplamalar ve değerlendirmelerin ardından hastanenin anne dostu hastane değerlendirmesi sonucu açıklanacak.