Farkındayız Kanseri Yeneceğiz

FARKINDAYIZ KANSERİ YENECEĞİZ

1-7 Nisan kanser haftası etkinlikleri çerçevesinde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak bilgilendirme standı açtı.

Stantta bağırsak kanseri, asbest ve kanser ilişkisi, mide kanseri, meme kanseri, cep telefonları ve sağlığa zararları, rahim ağzı kanserleri ile ilgi bilgilendirme broşürleri dağıtılarak ortalama 100 kişiye eğitim verilmiştir.

Standımızın amacı; kanserde erken tanının öneminin vurgulanmasıydı. Bilgilendirme sonrasında standımızı ziyaret edenler rutin tarama için KETEM’e, eğitim verilen konularla ilgili rahatsızlığı olanlar ise Genel Cerrahi ve Kadın Doğum polikliniklerine yönlendirilmiştir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan kanserler ile mücadelede bilgilendirip, bilinçlendirmenin önemi vurgulanmıştır.