Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Anne Dostu Hastane Eğitimi Yapıldı

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE ANNE DOSTU HASTANE EĞİTİMİ YAPILDI

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında; Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi doktorlarına eğitim verildi. Anne dostu hastane olmada hastanemiz bütün hazırlıklarını tamamladı. Bu konuda hastanemiz gerekli eğitim ve fiziksel donanım ve tıbbi ekipmanı sağlamış olup “Anne Dostu Hastane” olma yolunda tüm kriterleri yerine getirmiştir.   Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Bilge Öğütcü tarafından konuyla ilgili hekimlerimize eğitim verilmiştir. Yapılan eğitimde, “Anne dostu hastane felsefesi dünyada ve Türkiye’de ki durum”, “Türkiye Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterleri”, ile anne dostu hastane adayı sağlık kuruluşunun değerlendirilme adımları değerlendirmede ve izlemde kullanılan formların tanıtılması konuları anlatıldı.  Böylece hastanemiz Anne Dostu Hastane olma yolunda önemli bir adım daha gerçekleştirmiştir.