Halıdere Ftr Merkezi

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (FTR)

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) fiziksel fonksiyon kaybı yaşayan ve yaşaması muhtemel olan bireylerin çevre ve etkileşim içinde en uygun fonksiyon görmelerini sağlamayı ve devamlılığı hedefleyen tıpta uzmanlık alanıdır.

FTR Hastalarının kamu kurumlarından yararlanma oranının düşük olması ve hastanemizde yeterli fiziksel alan bulunmaması sebebiyle yeni merkezlerin açılması planlanmıştır. Bu amaçla, Kocaeli’ nin kalabalık ilçelerinden biri olan Gölcük ve Karamürsel bölgesinin yaşlı nüfusunun fazla olması, yerleşim yerinin dağınık bir yapıya sahip olması ve bölge halkının hastaneye ulaşımda sıkıntı yaşaması, sağlık hizmetlerinin daha verimli sunulabilmesi, hizmete erişimde kolaylık sağlanması amacıyla Gölcük ve Karamürsel ilçelerindeki hastalara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti sunulacaktır.

Halıdere Fizik Tedavi Merkezinde; 1 adet poliklinik, 1adet müdahale odası, 1 adet röntgen odası, 1 adet kan alma odası, 2 adet egsersiz odası, 2 adet fizik tedavi rehabilitasyon odası ve hasta yakınlarının rahatça bekleyebileceği bekleme odası mevcuttur.

Merkezimizde; Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, fizyoterapist, fizik tedavi teknikeri, hemşire, sağlık memuru, iş uğraş terapi teknikeri ve tıbbi sekreter görev almaktadır.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİMİZE BAŞVURU

• Hastanın kendisinin veya yakınının Sağlık Bakanlığının ALO 182 telefon hattını arayarak randevu alması ile,
  • Hastanın kendisinin veya yakınının internet üzerinden Sağlık Bakanlığının www.mhrs.gov.tr internet adresinden randevu alması ile,
  • Hastanın kendisinin direkt merkezimize başvurusu ile,
  • Hastanemizin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanları tarafından ihtitacı tespit edilen hastaların merkeze bildirilmesi ile hastalarımız Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon programına alınır.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE VERİLEN HİZMETLER

• FTR Uzman Hekimi tarafından poliklinik Hizmeti
  • Kan Alma
  • Röntgen
  • Enjeksiyon Uygulamaları
  • Omuz, Kol, bacak eklemlerinde ağrıları olanlara,
  • Romatizmal hastalıkların aktif döneminde olmayanlara,
  • Ortopedik ameliyatlar sonrasında kaslarında güçsüzlük, eklemlerinde ağrı ve hareket kısıtlılığı gelişenlere,
  • Kırık, çıkık, incinme nedeniyle alçı sonrasında eklemlerinde sertleşmeler olanlara,
  • Beyin, sinir hasarı sonucunda kol ve bacaklarda felç gelişenlere,
  • Hareket sistemi dışında lenf dolaşımının bozulması sonucu kol ve bacaklarında şişme olanlara tedavi uygulanır.